Retete culinare » prajituri » Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Ingrediente prajitura

Pentru foi:

  • 5 oua;
  • 5 linguri ulei;
  • 5 linguri zahar;
  • 2 pliculete de zahar vanilat;
  • faina cat cuprinde.

Pentru crema:

  • 1 litru lapte;
  • 10 linguri faina;
  • 3 oua;
rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Mod de preparare reteta

Se intinde o foaie subtire si se taie fasii de 2cmx15cm care se ruleaza pe forma de rulouri, apoi se prajesc in ulei incins (cu tot cu forme).

Se amesteca toate si se pun pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.

Se lasa la racit cateva minute (nu se lasa sa se raceasca prea tare pentru ca nu se vor putea umple rulourile)  si se adauga 1 pliculet de zahar vanilat si razatura de lamaie (optional).

Cu aceasta crema se umplu rulourile si se pudreaza cu zahar cu aroma de vanilie.

Scris de steluta

Publicat în: prajituri · Etichete: , , , , , , , , , , , ,

7 răspunsuri la "Rulouri cu crema de vanilie"

  1. ionut spune:

    Matusa mea facea din-astea cand eram mic. Mancam pana mi se apleca… :)

  2. CRISTIAN spune:

    Pacat ca nu se poate lua direct din imagine sa se serveasca. Sunt foarte bune.

  3. lili spune:

    Mmm…. f bun, nici nu te mai gindesti la silueta! Tot ai minca.

  4. nuty spune:

    sunt foarte bune si eu am facut

  5. aura spune:

    Pe ce forme se ruleaza?

  6. PUIU spune:

    arata foarte bine si as incerca si ieu dar pe ce forma se ruleaza. merci

  7. vio spune:

    Se ruleaza pe forme din lemn. Eu am dus o coada de matura la o sectie de tamplarie si au strunjit lemnul pana la o grosime de 1,5 cm ,L-au taiat in bucati de 10 cm lungime pe care le-au ascutit la un capat ca pe un creion (dar nu e obligatoriu) . Rulourile mele au forma unei piramide pt ca rulez coca din varful betelor , Inainte de prima folosire eu am fiert betele in ulei , in felul asta nu le mai ung mereu cu ulei inainte de a rula coca pe ele si se desfac mai usor de pe bete dupa ce le prajesc.

Lasă un comentariu

*